el compromís vigent

Memòria viva: 50 anys de lluita en record de salvador puig antich

Les germanes de Salvador Puig Antich no han permès mai que l’execució del seu germà caigui  en l’oblit. 50 anys després, les persones que al seu voltant n’han deixat testimoni a través d’obres narratives, de teatre, poesia, i aquelles que han mantingut viva la lluita judicial per revertir jurídicament aquella sentència de mort, s’apleguen a la Model per reivindicar la vigència d’aquell compromís.

« Espelmes. Encenem espelmes en record dels que ja no hi són. Les bufem als aniversaris. Les avivem per honorar, demanar, agrair i recordar. Per tenir memòria. Mentre la flama continuï encesa, el record no s’apaga. I la flama d’en Salvador Puig Antich segueix ben viva.

En aquest homenatge gràfic, la nostra flama es fon amb un ocell. I és un ocell lliure, un ocell de foc que ens convida a l’esperança, però també a la memòria i a detenir-nos en les llàgrimes per poder mantenir el vol en contínua regeneració. »

Maria corte

L'homenatge a la model

Obrirem les portes de La Model cada vespre del 2 al 7 de març perquè tothom qui vulgui pugui accedir-hi i reviure aquell 2 de març del 1974 a través d’una intervenció formal a la paqueteria de la presó on es va instal·lar el garrot vil i on s’hi podrà veure una reproducció. Les escenes més emblemàtiques de "Salvador" acompanyaran els espais on va viure els mesos d’empresonament i les últimes hores fins l’execució.

un espai de reflexió

250 cadires instal·lades a la galeria 4 amb dues pantalles i un escenari serà l’espai on compartirem cada vespre reflexions i actuacions amb figures del món cultural que hi han volgut contribuir solidàriament. Des d’àmbits diferents, i de la mà del periodista i activista David Fernàndez, abordarem l’evolució en el temps de les lluites inacabades.

les universitats públiques implicades, amb "salvador"

Durant els dies previs als actes de la Model, les universitats públiques i la Filmoteca de Catalunya s’han implicat en aquests actes de memòria amb la projecció de la pel·lícula Salvador Puig Antich i el col·loqui posterior amb part de l’equip que la va fer possible: Manuel Huerga (director), Lluís Arcarazo (guionista) i Jaume Roures (productor), i també les germanes de Salvador Puig Antich.

  • Universitat Autònoma de Barcelona (cinema). 22 de febrer, 12 h.
  • Universitat Pompeu Fabra (auditori del campus del Poblenou). 26 de febrer, 18:30 h.
  • Universitat de Barcelona (Aula Magna). 28 de febrer, 18 h.
  • Filmoteca de Catalunya. 1 de març, 20 h.

Salvador (Puig antich)

En el cor d’aquesta iniciativa, aquell grup de persones que van immoritzalitzar el cas amb la pel·lícula Salvador, del director de cinema Manuel Huerga, amb guió de Lluís Aracarazo, la música de Lluís Llach i la producció de Jaume Roures.

icon
icon

puig antich. el compromís vigent

Del 2 al 7 de març a la presó de la Model