icon

El compromís vigent

La Model, Barcelona

/

Mar 2, 2024

19:00

-

El dia en què es compleixen 50 anys de l’execució de Salvador Puig Antich, us convidem a visitar una intervenció formal, comissariada per Antxón Gómez i Lluís Arcarazo, amb el disseny gràfic de Maria Corte, que actua sobre diferents espais de la Model —el panòptic, la cel·la 443, els locutoris— i reconstrueix la sala de paqueteria on va tenir lloc l’execució. Una intervenció que, a partir d’imatges, de documents oficials i d’escrits personals inèdits, ens permet aproximar-nos als darrers dies de Salvador Puig Antich. 

Per obrir les jornades, el periodista i activista David Fernàndez mantindrà, des de la tercera galeria, una conversa telemàtica amb Pepe Mujica sobre la repressió, la pena de mort i la vigència del compromís polític. En l’acte hi participaran la historiadora Anna Sallés i el sindicalista Carles Vallejo, tots dos presos polítics durant la dictadura, i Juan Diego Botto, actor i dramaturg compromès amb la memòria històrica que ha portat als escenaris Una noche sin luna, sobre l’assassinat de Federico García Lorca.

L’acte el tancarà l’actor Eduard Fernández, que recitarà el poema Puig Antich, de Vicent Andrés Estellés.

6 dies d'actes a la model

Març

03
La música, eina de lluita

Mar 3, 2024

19:00

19:00

Amb:

Lluís Llach, Anita Tijoux, Borja Penalba i David Fernàndez

Març

04
El compromís de les lletres

Mar 4, 2024

19:00

19:00

Amb:

Lluís Arcarazo, Jordi Panyella, Laura Huerga, Núria Cadenes, David Castillo i Ferran Aisa

Març

05
Teatre de combat

Mar 5, 2024

19:00

19:00

Amb:

Ferran Rañé, Jordi Coca, Berta Prieto, Sergi Belbel i Xantal Gabarró

Març

06

Amb:

Francesc Caminal, Olga de la Cruz, Xavier Arbòs, Sònia Olivella, Sebastià Martínez Ramos i Albert Marquès amb Keith LaMar