icon

El cas Puig Antich, 50 anys després

La Model, Barcelona

/

Mar 6, 2024

19:00

-

On som ara, judicialment parlant, en el cas Puig Antich? Aconseguirem revertir les injustícies judicials del franquisme? De què serveix anul·lar la sentència a pena de mort a Puig Antich?

Les veus dels juristes ens diran on som i en quin moment es troba la revisió d’aquest cas. David Fernàndez moderarà una taula que reunirà Francesc Caminal, un dels advocats que va defensar Salvador; la penalista Olga de la Cruz; el catedràtic en Dret Constitucional Xavier Arbós; l’advocat de la família Puig Antich, Sebastià Martínez Ramos; i l’advocada d’Irídia, Sònia Olivella. 

Per concloure la jornada, i des de la mateixa tercera galeria, el pianista de jazz Albert Marquès i la seva banda connectaran amb poetes i amb l’activista afroamericà Keith LaMar, qui, des de fa trenta anys, espera al corredor de la mort de la presó d’Ohio l’hora de la seva execució. A milers de quilòmetres de distància, però connectats per internet, Marquès i LaMar interpretaran junts i en directe peces de Freedom First. Dos músics, dues presons, dues condemnes de mort unides en el temps i l’espai. Una experiència musical de gran valor simbòlic que posa de manifest la inhumanitat de la persistència, encara avui, de la pena de mort.

6 dies d'actes a la model

Març

02
El compromís vigent

Mar 2, 2024

19:00

19:00

Amb:

Carlos Vallejo, José "Pepe" Mujica, Anna Sallés, Juan Diego Botto i Eduard Fernández

Març

03
La música, eina de lluita

Mar 3, 2024

19:00

19:00

Amb:

Lluís Llach, Anita Tijoux, Borja Penalba i David Fernàndez

Març

04
El compromís de les lletres

Mar 4, 2024

19:00

19:00

Amb:

Lluís Arcarazo, Jordi Panyella, Laura Huerga, Núria Cadenes, David Castillo i Ferran Aisa

Març

05
Teatre de combat

Mar 5, 2024

19:00

19:00

Amb:

Ferran Rañé, Jordi Coca, Berta Prieto, Sergi Belbel i Xantal Gabarró